Referandumda herkes kendince gerekçeler bulup kararını vermiş gibi görünüyor. Herkes bir çok neden geliştirdi. Ama bu benim anlatacağım nedeni çok duyamadım. Bence mutlaka okuyun.
Birleşmiş Milletler (BM) 1945 yılında,aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 50 Ülkenin imzası ile kuruldu.İkinci Dünya savaşı ve 60 milyon insan öldükten sonra.Dünya böyle bir acıyı bir daha yaşamasın diye.
Bir Ülkede, nasıl insanların uyması gereken kurallar varsa,Ülkelerinde uyması gereken kurallar konuldu. BM yasaları ile.
Ülkelerin uymak zorunda olduğu 110 madde var.
Ben size bizi, şu anda ilgilendiren maddeleri kısaca özetleyeceğim.
1- Evrensel İnsan Hakları Bildirisi: İfade özgürlüğünden,örgütlenme özgürlüğüne,basın özgürlüğünden,Azınlık haklarına,Kadın haklarından,Çocuk haklarına kadar bir sürü düzenleme var.
2- Uluslararası barış ve güvenliği korumak, barışın uğrayacağı tehditleri önlemekle ilgili düzenlemeler.
3- Ekonomik, sosyal, kültürel nitelikteki sorunları çözmede,din,dil,ırk,cinsiyet gözetmeksizin işbirliği sağlamakla ilgili hükümler.
Daha bir sürü düzenlemeleri içeriyor.
Sonra da diyor ki, Şayet BM ye üye olan ülke bu yükümlülükleri yerine getitirmezse, Sosyal, Ekonomik, ve Askeri önlemler alabilir.
Bunu da değişik kurumlar vasıtası ile gerçekleştirir. Bunu gerçekleştirirken de Ülkeleri,özgür,yarı özgür,özgür olamayan ülkeler diye sınıflandırarak yapar.
Neyse Arkadaşlar çok uzattım. Demek istediğim şey şu; Şayet BM Ülkemizi,özgür olmayan ülkeler sınıfına koyarsa, ki bu Anayasa değişikliği geçerse bu mümkün gibi görünüyor. Çünkü Kuvvetler ayrılığı yok,Yönetimin denetimi zayıf,Tek adam rejimi olarak görülüyor uluslararası litaratürde.Başımıza iki büyük felaket bekliyor demektir.
1- Ülkemiz özgür olmayan ülke olursa, Ülkemizdeki terör grupları özgürlük savaşcısı olarak nitelendirilebilir. ve onlara destek verilebilir. Zaten Ortadoğunun , Irak ve Suriye nin durumu ortada. Bu coğrafyadaki haritalar tekrar yeniden çizilebilir. Uzun zamandır bu plan (BOP) üzerine çalışıyorlar zaten.
2- Sosyal ve Ekonomik ambargolara maruz kalabiliriz. Zaten özgür olmayan bir ülkeye hiç kimse yatırım yapmaz. Yapsa bile ülkeye maliyeti çok yüksek olur. Bunu bedelini hepimiz öderiz.
Güzel, yaşanabilir, güçlü bir Türkiye kurmak mümkün. Düşüncesi,görüşü,ideolijisi ne olursa olsun herkesin özgürce yaşayabildiği bir ülke oluşturabiliriz. Farklılıklarımızı değil, ortak noktalarımızı ön plana koymamız şart. Bölünerek hiç bir yere varamayız. Hiç bir ülke ile kavga etmeden haklarımızı savunmak için öncelikle içeride özgürlükleri, Demokrasiyi güçlendirmemiz lazım. Demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaşmak demek Dünyadan uzaklaşmak demek.
Umarım herkes ne yaptığının farkındadır.
Çocuklarımıza Hayır lı bir gelecek kurmada birleşelim.
Saygılarımla
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder