15 Temmuz 2015 Çarşamba

Bir Köyü Olmalı İnsanın

         Çoğu insan gibi, zannedersem hiç birimiz içinde bulunduğumuz durumun çok farkında olamıyoruz. Aynı zamanda da nerede durmamız gerektiğinin.
         Bir Köyü olmalı İnsanın.
         Ama Köy gibi bir köy. Dışarıda ne zaman nefesinin kesildiğini, boğulduğunu hissettiğin zaman kaçabileceğin. Ciğerlerine tertemiz havasını içine çekebileceğin bir Köy.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Bütün dünyanın üstüne geldiğini düşündüğün zaman,bir tepeye çıkıp bağırabileceğin. O büyük sandıklarının ne kadar küçük kaldığını görebileceğin bir köy.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Omuzlarında taşıyamadığın sorumluluk ateşinin harareti sarmışsa tüm bedenini. Bir çeşme başına gidip, kurnasına eğilip buz gibi suyundan kana kana içebileceğin bir köy.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Kaçtığın ne varsa, tüm masumiyetinle elleri öpülesi Ana Baba kucağına sığınabileceğin. Amcası,halası,teyzesi,dayısını saymıyorum bile. Bir nasılsın deyişleri, iyiyim diye geri dönüşlerinin tüm dertlerine derman olduğu bir köy.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Çocuklukta sokaklarında koşuşturduğun. Bahçelerinde elma ,erik aşırdığın arkadaşların varsa, köy kahvesinde geçmişi yadettiğin. Yorgunluk falan kalmaz. Yeni koşuşturmalarına hayatın hazırsındır.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Olmasın varsın başınızda mermerden bir taş. Köyün yağmur sularında yıkayıp, bir çınar ağacının altında yatacak olmanın verdiği huzur ve güven. Gelecekle ilgili tüm kaygıları alır götürür.
         Bir Köyü olmalı insanın.
         Kocaman bir aile gibi. Sevinçlerini de, hüzünlerini de birlikte paylaşabileceğin.
         Varsa şayet bir köyünüz, ve farkında değilseniz bunların bence tekrar bir düşünün. Kıymetini bilin çok geç kalmadan  gidin. Daha iyi anlayacaksınız. Eskilerin sılayı rahim dedikleri aslında kendinize iyi gelen şeyleri deneyimleyeceksiniz.
         VE YOLCULUK BAŞLASIN
                                                İyi Bayramlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder