23 Mayıs 2015 Cumartesi

İyi Dinle Arkadaş

         Görüyorum ki şimdiye kadar yazdıklarımdan rahatsız olan eş, dost, akrabalarım var. İyi bir yazar buna girmez ama ben tekrar etme arzusundayım.Sırf  sizlere değer verdiğim için.
         Değerli dostlar, öncelikle benim yazdıklarım ve söylediklerimin muhatabı sizler değilsiniz ki alınganlık gösteriyorsunuz.Alınganlık göstermesi gerekenler icraat makamında olanlar.
         Şimdi daha iyi anlaşılsın diye madde madde tekrar edeceğim.
         1- Aydınlara düşünenlere diyorum ki, Arkadaş aydın dediğin belli bir hizibin tarafı olamaz olmamalıdır. Olacaksa Halkın tarafı olmalılar. Sizlerin görevi toplumu doğru bilgilendirmek,yol göstermek olmalı manüplasyon yapmak değil. Sizler görevinizi yapmıyorsunuz.
         2- Sivil, Demokratik bir Anayasa yapmamız lazım. Bu Anayasayı yaparken çoğulcu,her kesimin görüş,öneri ve katkılarının alınması lazım. Toplumsal bir uzlaşı ile olsun bu zaruri bir durumdur. Yoksa bu topraklarda huzurlu bir şekilde yaşayamayız. Sizlere de diyorum ki, Kim biz çogunluğuz istediğimiz gibi Anayasa yaparız derse onları desteklemeyin.
         3- Benim Devlet anlayışımda, teröristle muhatap olup müzakere yapmak olmayacak bir durum. Eğer müzakere yapacaksanız sivil ayakları var onlarla yapmalısınız,onlar kimle muhatap olacaksa olsun. Ama siz öyle yapmadınız, çok büyük bir hata yaptınız. ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde pkk nın terör listelerinden çıkarılma teklifleri geliyor,bunu sağlayanda sizsiniz. Terör örgütünü dünya nezdinde meşruiyet sağladınız.
           Bu arada şunu söylemeden de geçemeyeceğim, Kürt siyasi hareketinin tüm ülkede meşru siyaset yapma arzusunu çok önemsiyorum. Bu arzu onları ve tüm ülkeyi, terörle arasına mesafe koymasınada sağlayacaktır. Onlar bu konuda desteklenmeli. Bu ülkenin yararına bir durum. Ama siz ne yapıyorsunuz daha terörize etme çabasına giriyorsunuz.Ne uğruna temsiliyeti haksız bir şekilde gasp etme uğruna.
           Arkadaşım sanada diyorum ki, teröristle ve pazarlık yapanla değil meşru bir şekilde siyaset yapacağım diyene bir şans ver. Sonra sonuçlarına bakarız.
           4- Diyorum ki Ey Müslüman kardeşim uyan artık. Senin değerlerin üzerinden insanlar güç devşirme derdinde buna izin verme. Siyasi İslam tezi üzerinde hiç çalışılmamış bir alan. Size bunlarla geldiklerinde bilin ki sizi kandırmaya çalışıyorlar. Değerlerinizi suistimal ediyorlar, kanma. İslam değerleri çok önemlidir fakat bunun bilimle, fenle karşılaştırılmasına izin verme. İslam bilim ve fen'e ne bir engeldir nede bir katkı sağlar. Sen anca iyi çalışırsan  bunu başarabilirsin.
           5- Sonra diyorum ki, ülkemde uluslararası bir Demokrasi olsun. Kimse fikrinden yeda fikrini söylemekten dolayı kötü bir muamaleye tabi tutulmasın
            Her fikrin temsiliyeti her platformda mümkün olsun. Bunun önündeki engeller kaldırılsın.
            Bilimin önünde engel ve baskılar olmasın özgür üniversiteler olsun.
            Gücü eline geçirenler, bu gücü kendi çıkarları için kullanmasın.
            Her bir birey gibi yönetenlerde hukuk karşısında hesap versin.Hatta yönetenlerin hesap vermeleri daha kolay olsun. Sonuçta herşeyimizi onlara emanet ediyoruz.
           Şimdi Ey Arkadaşım; Biz bunları yazıyoruz söylüyoruz diye bizi iktidara karşı olmakla suçluyorsun, bu konuda haklısın, haksız olduğun nokta ise şurası; Bizim bu söylediklerimizi gerçekleştirecek makamlar yönetme makamında olanlar. Dertlerimizi ve eleştirilerimizi onlara söylemeyeceğiz de kime söyleyeceğiz. Sen bunun altında art niyet arıyorsan kusura bakma ama asıl art niyetli olan sensin. Yada bilmiyorsun.
           Sonuç olarak; Geleceğimize, yaşanabilir bir ülke bırakmak istiyorsak, yetki verdiklerimizi denetlemek, eleştirmek, daha iyisini istemek bizlerin gerçek sorumluluğu. Şayet bunu yapmıyorsak gelecek adına endişeli olmak lazım. Bizler yazmaya, söylemeye, eleştirmeye devam edeceğiz. Bunu böyle bilin. Bizi asıl üzen şey ise bizi susturma çabasında olanlar en yakınlarımız, arkadaşımız,dostumuz,akrabamız.
             Bence bir kere daha düşünün.
                                               Selamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder